MLD en Borstgezondheid

Manuele Lymfedrainage is een goede massagemethode om borstgezondheid te verbeteren en in stand te houden. In het zachte borstweefsel bevindt zich een zeer uitgebreid netwerk van fragiele lymfevaatjes en talrijke lymfeknopen. Wanneer er stagnatie optreedt in het lymfesysteem kunnen er allerlei klachten ontstaan, zoals opgezette en pijnlijke borsten en verhardingen. Ook lidtekenweefsel na een operatie kunnen vervelende pijn- en drukklachten veroorzaken, die met een combinatie van MLD en Lymftaping vaak goed verminderen. In toenemende mate wordt MLD van het borstgebied ook preventief toegepast om de conditie van het borstweefsel in goede staat te houden.

Manuele Lymfedrainage van het borstgebied is een zachte, weldadige massagebehandeling die zeer ontspannend werkt. Lichaam en geest komen meer in een parasympatische modus, waardoor regeneratie en herstel kunnen plaatsvinden. Veel medisch Thermografen in Nederland adviseren hun cliënten Manuele Lymfedrainage en VLOW®-borstweefselbehandelingen om laaggradige ontstekingen in het borstweefsel te verminderen en daarmee allerlei klachten te verbeteren.

Lidtekenbehandeling

Manuele Lymfedrainage en lymftaping zijn goed toepasbaar bij de behandeling van lidtekens. Lymfetaping wordt toegepast om vochtafvoer te stimuleren en bindweefselproblematiek te verminderen, het weefsel vernieuwt zich en wordt weer zachter. Verse lidtekens zullen daardoor mooi gevormd worden zonder blijvende roodheid, jeuk of pijn. Oudere lidtekens kunnen vaak nog verbeteren, waardoor klachten en zichtbaarheid verminderen.

Lymfepathologie uitgezonderd

Behandeling van lymfepathologie na kanker is in Nederland wettelijk alleen toegestaan door daartoe opgeleide oedeem- en huidtherapeuten. Het gaat hierbij vaak om oedeemvorming in borst-, arm- of okselregio ten gevolge van chirurgische lymfeknoopverwijdering, waarbij omleidingsroutes in het lymfesysteem moeten worden gezocht en behandeld. 

 

 

Bon Balans Massagetherapie  | Oetewaal 12A  |  2151 SL  |  Nieuw Vennep