Massage bij kanker

Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld op z’n kop. Alle aandacht is gericht op de ziekte en niet meer op jou als mens en de aanrakingen zijn medisch, zakelijk en vaak pijnlijk. Het is dan plezierig om op een niet-medische manier aangeraakt te worden door middel van een massage.

Veel mensen denken dat kanker en massage niet samengaan, maar toch kunnen mensen met kanker veel baat hebben bij massage. Deze kan plaatsvinden in alle fasen van de ziekte: tijdens of na de behandeling en zelfs in een palliatieve fase. Massage geeft geen genezing, maar geeft ontspanning en verbetert de kwaliteit van leven.

Massage en gerichte aandacht herstelt het contact met je lichaam, zodat je er weer vertrouwd mee kan raken. Bovendien ondersteunt een massage het herstel: het kan bijvoorbeeld pijn, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie verminderen.

Maar niet alleen je lichaam is uit evenwicht, ook heb je te maken met gedachtes over hoe het verder gaat en ervaar je emoties die je uit balans brengen. Tijdens de massage is er ruimte en aandacht voor alles wat jou bezighoudt. Door je aandacht naar je lichaam te brengen, kan je voelen wat je nodig hebt. 

 

 

 

 

 

 

Bon Balans Massagetherapie  | Oetewaal 12A  |  2151 SL  |  Nieuw Vennep