Soorten Massages

Wanneer je bij me komt voor een massagebehandeling, kijken we samen welke massagevorm het meest geschikt is voor de vraag of klacht die je hebt. Om je een indruk te geven van de verschillenden mogelijkheden, staat hieronder enige informatie. 

Klik op de massage voor meer informatie.

Klassieke massage

Bij een klassieke massage wordt invloed uitgeoefend op de huid en de onderliggende weefsels, zoals spieren, pezen, gewrichten, organen en bloedvaten. De doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen worden afgevoerd. Tijdens deze massagevorm kan je je bewust worden van de spanning en de ontspanning in je lichaam.

Energetische massages

Als je goed in contact bent met jezelf stroomt de energie vrij door het lichaam en voel je je goed. Wanneer er dingen gebeuren in je leven waarmee je niet goed weet om te gaan, kan de energiestroom stagneren. Door de energetische massage kan je je bewust worden hoe de energie in jouw lichaam beweegt, wat je ervaart bij een gestagneerde stroom (verkramping, inhouden, schrik) en hoe het voelt als de energie weer vrij gaat stromen.

Voetreflexzone massage

Een voetreflexzone massage kan ervaren worden als een massage van het hele lichaam. Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle lichaamsdelen, spieren, gewrichten en organen. De voeten weerspiegelen hetgeen zich in het hele lichaam afspeelt. Een reflexzonemassage van de voeten heeft invloed op de lichaamsfuncties en op de mens in zijn totaliteit.

Polariteits- of Chakra massage

Bij een polariteitsmassage wordt gewerkt met de chakra's, ofwel de energiecentra in het lichaam. De zeven hoofdchakra's bevinden zich in het midden van het lichaam, van stuit tot kruin. Elk chakra wordt in de loop van het leven gevormd en vertegenwoordigt een bepaald levensgebied. De massage is gericht op het bewust worden van de energiestroom in de chakra's met de bijbehorende thema's.

Holistic Pulsing

Bij Holistic Pulsing wordt het lichaam in een ritmische beweging gebracht, een soort wiegen. Pulsen berust op het principe dat er leven is waar beweging is en dat overal waar beweging ophoudt stagnatie optreedt. Door de pulsbeweging worden lichaamsvloeistoffen (we bestaan voor een groot deel uit water) herinnerd aan hun oorspronkelijke vrije stroming. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd om te voelen wat er van binnen leeft. De grootste kracht van Holistic Pulsing is de zachtheid. Het enige wat telt is het hier en nu en wat daarin ervaren mag worden. Deze massagevorm wordt over de kleding heen gegeven.

Bindweefselmassage

Dit is een massage van het onderhuidsbindweefsel, waarbij de huid wordt opgepakt en gerold. Massage op een bepaald deel van de huid heeft via zenuwbanen invloed op de daarmee verbonden organen, spieren, botten en lichaamsdelen en hun functies. Bindweefselmassage kan diep doorwerken. In het onderhuidsbindweefsel liggen gevoelens, gedachten en herinneringen opgeslagen. Door deze massage kan ervaren worden wat er onderhuids speelt of verborgen ligt.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een bijzondere tijd, waarin er veel verandert in het lichaam van de aanstaande moeder. Een massage in deze periode geeft ondersteuning bij veel voorkomende klachten, zoals pijn in de onderrug, schouders, benen en voeten. Ook is er ruimte en aandacht voor andere aspecten van het zwanger-zijn, zoals vermoeidheid, opzien tegen de bevalling, contact met je kindje. 

Psoas-massage

De Psoas is een spiergroep die diep in het lendengebied ligt. Hij spant aan als er gevaar dreigt en zorgt voor een instinctieve reactie in de vorm van vechten, vluchten of bevriezen. Een chronisch aangespannen Psoas kan leiden tot rugklachten, spanning in het buikgebied, stijfheid in het bekken en een onvolledige ademhaling. Een massage van de Psoas kan de spanning doen ontladen en ruimte creëren voor het verwerken van dieper gelegen emoties. 

VLOW®-borstweefselbehandeling (wel van te voren afspreken)

Bij deze massagevorm ligt de nadruk op de borsten. Het is gericht op het beter functioneren van het borstweefsel, het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het versoepelen en pijnvrij maken van de borsten. Manuele Lymfedrainage kan een goede aanvulling zijn op de borstweefselbehandelingen om de lymfe in dit gebied te stimuleren.

Manuele Lymfedrainage

Dit is een zachte massagetechniek die het lymfestelsel activeert, zodat vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Tevens zorgt MLD voor het in balans brengen van het Centrale Zenuwstelsel, waardoor er rust ontstaat. Deze massagetechniek wordt in de praktijk toegepast in het gebied van de hals, de borsten en de buik. Hiermee is het een mooie aanvulling op de VLOW®-borstweefselbehandelingen.

 

 

 

Bon Balans Massagetherapie  | Oetewaal 12A  |  2151 SL  |  Nieuw Vennep