De behandeling

Hoelang duurt de VLOW®-behandeling?

De behandeling (incl. voor- en nagesprek) duurt ca. 90 minuten. De eerste keer neem ik extra tijd voor de intake. Bij het maken van de afspraak krijg je een vragenlijst toegestuurd. Deze nemen we tijdens het intakegesprek samen door.  

Is de behandeling pijnlijk?

Wanneer je borsten volledig gezond zijn, is de behandeling pijnloos. Zijn er ontstekingen en veel afvalstoffen aanwezig, dan kan het gevoeliger zijn. Ik stem de behandeling voortdurend met je af, zodat je zo min mogelijk pijn ervaart.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de conditie van je borsten. Voor de meeste vrouwen zijn 3 behandelingen voldoende, met een tussenperiode van 3 tot 4 weken. Na een behandelreeks waarbij de klachten tot een minimum zijn gereduceerd, adviseer ik om 1 à 2 keer per jaar je borsten voor onderhoud te laten behandelen.

Zitten er risico's aan de behandeling?

De behandelingen zijn veilig, houd je wel aan de volgende regel: wanneer je een knobbeltje voelt of er onverwachte veranderingen in de borsten optreden, ga dan altijd naar de huisarts. Mocht ik tijdens de behandeling iets tegenkomen wat ik niet vertrouw, dan zal ik je altijd adviseren naar de huisarts te gaan.

Wat zijn de nawerkingen

Zaten er ontstekingen en afvalstoffen, dan heb je kans op meer nawerkingen. Je borsten kunnen tijdelijk wat beurs aanvoelen. Tevens kan je last hebben van vermoeidheid, meer transpiratie of hoofdpijn. Dit betekent dat het lichaam bezig is te reinigen en te herstellen. Ik raad je aan om de rest van de dag rustig aan te doen en extra water te drinken.  

 

 

Bon Balans Massagetherapie  | Oetewaal 12A  |  2151 SL  |  Nieuw Vennep